BITODA krijgt les

Berry 5-kaart hoog

In de wijkkrant van Nijmegen Oost stond in december een stukje over bridgen in Café de Toorop. Betsy en Huub hebben, Namens BridgelesNijmegen de kroegbaas, René, opgezocht. en hij bracht hen in contact met BITODA (Bridgen In Toorop Op Donderdag Avond). Een groep van zo’n 25 tot dertig mensen, die ooit les heeft gehad van Roger Cimmermann (Boekje 1 t/m 4).  Er wordt voor de gezelligheid gebridged. Maar dan toch wel ‘zo goed mogelijk’. Omdat dat laatste aspect wat ondergesneeuwd dreigde te raken is er behoefte aan bij/nascholing. Is men op zoek naar een bridgedocent die in navolging van Roger deze enthousiaste bridgers een en ander bij kan brengen.
Na overleg hebben we afgelopen donderdagavond een ’proefles’ gegeven uit het boekje 5-kaart hoog van Berry Westra.
boekberry5Om exact 19.30 zitten de leden van BITODA klaar voor de les. Na een openingswoordje waarin Huub benadrukt dat hij Roger niet is en niet zal worden gaan we van start. Bij sommige is de bridgetheorie wat (verder) weggezakt, anderen hebben het boekje bij zich en zijn ‘helemaal bij’.
Leerpunt van de avond is de opening op 1 niveau. Welke consequenties heeft dat de rest van de openingen en het bijbod. In het afspelen extra aandacht voor het vrijspelen van een lange kleur. Geef in het begin een slag af, dwing de aas uit het spel, dan ontwikkel je lengteslagen
Na een email peiling onder de leden van BITODA is met enthousiasme  besloten definitief in zee te gaan met Bridgeles Nijmegen. We gaan het boekje 5-kaart hoog doorwerken en zien wat er verder op ons pad komt. Betsy en Huub hebben er zin in, zien het als een mooie uitbreiding van de activiteiten van Bridgeles Nijmegen.

Reacties

 1. Marga Heijmans says:

  De avond was goed voorbereid en de les werd duidelijk gegeven.
  Omdat jullie met z’n tweetjes waren was er voldoende kans om
  Tijdens het spelen vragen te stellen.
  Samenvatting van de les is prettig om te krijgen.
  Tot 20 februari…..

  • Huub Hilgers says:

   Marga,
   Bedankt voor het compliment. We gaan het volhouden 🙂

  • Meriam Groot says:

   Ik sluit me helemaal aan bij de woorden van Marga, mijn bridge maatje, en ook bij de woorden van Jacqueline. Alleen wat minder geroezemoes tijdens de spellen zou ik wel prettig vinden, gezien de hoeveelheid tafeltjes en de beperkte ruimte. Maar, misschien ben ik de enige…..

 2. Jacqueline says:

  Je eerste les bij BITODA als zeer positief ervaren! Kijk nu al uit naar de volgende les.

 3. Meriam Groot says:

  Nog even een toevoeging op mijn vorige bericht: het geroezemoes ligt aan ons en niet aan de lessen van Huub!