Inhoud tv-cursus bekend

TV bridgecursus: woensdag 20 november om 14.40 uur

De cursus wordt gepresenteerd door Berry Westra en bestaat uit 12 wekelijkse afleveringen van 10 minuten. De afleveringen kunnen na de uitzending op de website van omroep Max op elk gewenst  tijdstip nogmaals worden bekeken.

Oefenwebsite:

tv cursus bridge

Eind augustus is de cursus opgenomen en degenen die de opnames hebben gezien zijn lovend over de heldere uitleg van Berry. Naast het volgen van de uitzendingen kan worden geoefend op een speciale website. De link naar deze website wordt in de eerste uitzending bekend gemaakt.

Werk aan de winkel voor alle bridgeclubs, bridgeleraren, voor heel bridgend Nederland

Het spreekt vanzelf dat je als actieve bridgeclub, docent of bridger tijdens deze reeks van twaalf uitzendingen niet passief op de bank gaat zitten suffen. Integendeel !!
Het is van het grootste belang dat je al ruim van te voren de geesten van familie, buren en vrienden om je heen rijp maakt om mee te gaan doen aan deze cursus.
Kijk zelf ook actief mee zodat je weet wat jouw deelnemende vrienden, familie en kennissen wel en nog niet weten.

Vanaf medio oktober zal BC Kwetsbaar’70 in samenwerking met Bridgeles Nijmegen haar leden oproepen om ruchtbaarheid te geven aan de Tv-cursus. Tijdens de periode waarop de cursus op TV  is zal de mogelijkheid geboden worden om de behandelde stof onder begeleiding van een bridgedocent nog eens door te nemen.

Opbouw van het cursusprogramma:

Les 1 t/m 3:   Spelen, bieden, puntentelling
Les 4 t/m 6:   Afspelen
Les 7 t/m 11: Bieden

 • les 7:  Kleuropening
 • les 8:  Antwoorden op kleuropening
 • les 9:  Preëmptieve biedingen
 • les 10: Tussenbieden
 • les 11: 1SA-opening

Les 12 : Volgt nog

Vanaf maandag 25 november om 13.30 uur praktijktraining in Wijkcentrum Dukenburg

10 minuten per les is natuurlijk heel kort. De opgedane kennis zal vooral moeten worden toegepast. Dat kan online, maar natuurlijk ook in het wijkcentrum onder deskundige begeleiding van een bridgedocent.
Het mooie daarvan is dat de cursisten meteen ervaren hoe aangenaam het is om met meerdere mensen bridge te leren en te spelen. Het sociale aspect komt dan zowel impliciet als expliciet aan de orde.

Samenvattend:

Op 20 november start de TV -cursus ‘Iedereen kan bridgen’.
Op 25 november (en zo nodig op 29 november) start de begeleiding gegeven door Bridgelesnijmegen in Wijkcentrum Dukenburg.
De jacht op cursisten (= potentiële leden voor BC Kwetsbaar’70) is vanaf nu geopend.
Vertel het vrienden, buren, familie!

 

Reacties

 1. Carmen Roelofs says:

  Ik ben nu begonnen met het terugkijken van de t.v. lessen. Start er misschien nog in het voorjaar bij jullie een cursus of weet U misschien waar elders een cursus start.
  Alvast hartelijk dank voor uw reactie,

  • Huub Hilgers says:

   Carmen,
   Op dit moment wordt er, voor zover ik weet, in de regio Nijmegen geen bridgeles gestart. Ik heb een groepje van zo’n 10 mensen die bij mij naast de tv-cursus extra uitleg hebben gehad. Zij gaan verder op de maandagavond om meer ervaring te krijgen in het bridgen.
   In september beginnen er diverse lessen in de regio (waar onder bij ons: zie leren bridgen)
   Schrijf je in op de nieuwsbrief en je wordt op de hoogte gehouden 🙂