Passageclub Wijze(R) een aangename start

Bridgeclub Wijze(R)

De eerste en belangrijkste stap heb je gezet: je hebt bridgeles gehad. De meest voor de hand liggende tweede stap is richting bridgeclub.
Immers: Daar leer je creatief om te gaan met de geleerde basisregels en houd je die vast.
Echter: Veel net begonnen bridgers hebben grote moeite om van de veilige cursusruimte of huiskamer over te stappen naar een ruimte waarin alleen ‘ervaren’ bridgers rondlopen.

Met het boekje Bridgeclub Aangenaam wordt een serieuze poging gedaan om deze o zo begrijpelijke maar onterechte weerstand te verlagen.
Er wordt niet alleen gekeken naar wat je van een bridgeclub (BC Kwetsbaar’70BC ’t Centrum of BC Temo ) mag verwachten maar vooral hoe je met bepaalde wellicht nu nog gevreesde situaties met heel veel plezier om kunt gaan.

Bridge is spelen met speelkaarten, maar ook het intensief omgaan met mensen. Lid zijn van B.C. Kwetsbaar’70 betekent daardoor een flinke toevoer van aangename kennissen en vrienden

Clubbridge, de meest ideale combinatie van spel en mens!!

Uit:  Bridgeclub, Aangenaam, Handboek clubbridge door Rob Stravers, een uitgave van de NBB

Vanuit BridgelesNijmegen hebben we in samenwerking met 2 andere bridgedocenten, WijzeR, Passageclub voor de beginnende bridger opgericht.
Je leert daar de theorie in de praktijk toe te passen. Dit als voorbereiding op het lidmaatschap van een van de bij de NBB aangesloten bridgeclubs in de regio.

Kies je voor Passageclub WijzeR dan word je hier in alle gemoedsrust op voorbereid.
Iedereen die wil ervaren hoe het is om te bridgen in clubverband mag twee jaar  meedoen.  Daarna wordt je geacht “rijp” te zijn om naar een club over te stappen. 

20161019_195418
We beginnen elke avond met ong. 30 minuten les. Hier wordt een onderwerp uitgediept, stof herhaald, problemen besproken. Om de andere week worden een aantal spellen die de week ervoor gespeeld zijn, besproken: 
We gaan in op de bieding, hoe is die gegaan, wat was mogelijk geweest. Natuurlijk komt het speelplan ook aan de orde. Daarna speelt je in eigen tempo een aantal andere voorgestoken spellen. Tijdens het spelen kan op elk moment een van de twee aanwezige gediplomeerde bridgedocenten geraadpleegd worden.

docentElke les / bijeenkomst zijn er minimaal twee gediplomeerde NBB Bridgedocenten aanwezig om te helpen. Verder ga je kennismaken met alles wat jij op de club kunt tegenkomen. Zo wordt aandacht besteed aan speeltempo, arbitrages, competitievormen, ethiek en gebruiken op de club, inclusief de bediening van de bridgemates.
De 4 docenten Betsy, Huub, Rob en Ryks zullen elkaar gedurende het seizoen afwisselen. Zij zijn er om jou te helpen. Dat wil zeggen dat je ons kunt roepen voor vragen of problemen met het bridgegebeuren.
Wij zullen jou bovendien (veel) aanwijzingen geven bij het bieden en uitspelen om daarmee jouw bridgeroutine en spelplezier te vergroten.
Op deze passageclub mag je maximaal 2 jaar spelen. Aan het eind van deze periode krijg je een overzicht van verenigingen die nieuwe leden willen verwelkomen.
Je ontvangt na iedere zitting de uitslag van de zitting en informatie over uiteenlopende onderwerpen tevens krijg je de persoonlijke score per email toegezonden.  

Op de website van WijzeR komen de uitslagen en standen te staan. Ook kun je daar relevante gegevens en mededelingen lezen over de Passageclub WijzeR.

WijzeR is als Passageclub aangesloten bij de NBB (Nederlandse Bridge Bond).
Je wordt dan zelf ook automatisch lid van de NBB, krijgt het bondsblad, verzamelt al meesterpunten tijdens het oefenen. 
Bij WijzeR speel je elke woensdagavond. We starten in september, spelen door tot de laatste woensdagavond in mei (32 keer).

 

Meer info over de passageclub Wijze(R), bridgeclub voor de beginnende bridger klik hier

Inschrijven Passageclub Wijze(R): klik hier

Cover_Bridgeclub__Aangenaam