Rob Koops

Na ruim 15 jaar geen bridge les meer gegeven te hebben i.v.m. mijn ‘normale’ werkzaamheden, ben ik, Rob Koops, in 2014 toch weer op beperkte schaal mijn oude passie gaan oppakken. Weer wat meer tijd beschikbaar en ‘het bloed kruipt immers waar het niet gaan kan’.

Komend jaar hoop ik via BridgelesNijmegen weer deze passie te kunnen overbrengen op de deelnemers aan de diverse cursussen.

Want Bridge blijft een geweldig spel! Waarbij toeval,  i.t.t. tot alle andere kaartspelen, geen rol meer speelt (en je dus ook met ‘de hele avond slechte kaarten’ een toernooi kunt winnen. Bridge speel je over de hele wereld met dezelfde spelregels. En daarnaast ontmoet je zoveel verschillende mensen aan de bridgetafel, het is nooit saai.

Hoewel ik , ondanks dat er in mijn jeugd veel en fanatiek gebridged werd (beide ouders waren bridgedocent) , pas aan het einde van mijn studie periode (1982) zelf begonnen ben met bridgen (spijt, spijt!!), heeft het spel mij nooit meer losgelaten. Tussen 1990 en 1999, heb ik veel lesgegeven (beginnerscursussen en clinics over specifieke onderwerpen), begeleidde ik de Nijmeegse Passage Bridgeclub, en organiseerde regelmatig bridgeweekenden. Daarnaast heb ik uiteraard zelf veel gespeeld bij diverse clubs en op toernooien.

Ik wil mij de komende tijd, naast het geven van cursussen, ook gaan bezig houden met de mogelijkheden die internet en bridgesoftware bieden bij het leren van bridge.

 

Leservaring.

Naast een 10-tal jaren ervaring als gediplomeerd bridgedocent, ben ik ook 18 jaar werkzaam geweest als docent aan Saxion Hogeschool in Deventer en 6 jaar als projectleider beroepsgerichte volwasseneneducatie in Enschede.