Verder na de Bridgeles

Het boekje is uit, kan ik nu Bridgen?

Zo langzamerhand komt het eind van ‘iedereen kan bridgen’ in beeld. Door de vergissing van MAX  van afgelopen woensdag hebben we één les extra. Het is een herhaling maar dat biedt juist kansen om te leren. Bridge leer je immers voor een groot deel door herhaling van het geleerde. Het moet als het ware ‘inslijten’.

Na het volgen van ‘Iedereen kan bridgen’ heb je kennis gemaakt met de basisbeginselen van het bridge. Je weet dan of je het spelletje leuk vindt, maar ook dat het nog best wel moeilijk is. Je wilt (misschien) wel verder maar weet nog niet zo goed  waar en hoe.
Een ding is zeker er moet nog heel wat geoefend worden voordat jij je wat zekerder gaat voelen aan de bridgetafel. Boekje 2 van Bridge in een Flits zal zeker theoretische ondersteuning bieden. De vervolgcursus in september is dan ook een optie. Daarnaast is het van belang om regelmatig te blijven spelen, om je als bridger verder te ontwikkelen.

Rijles, bridgeles

NBB-districten-NijmegenVergelijk het maar eens met rijles. Je haalt je rijbewijs. Je mag rijden. In de dagelijkse praktijk leer je verder, wordt je uiteindelijk een ervaren chauffeur.
Dat is ook zo met Bridge. Spelen om ervaring op te doen, spelen met mensen waar je iets van kunt leren.
Hoe pak je dat nu aan na de les.
Ga je verder met een clubje onder elkaar. Ken je iemand die af en toe wat aanwijzingen kan geven. Dat is al heel mooi. Natuurlijk staan de diverse bridgeclubs in Nijmegen open voor nieuwe leden.

Het blijkt dat er maar weinig cursisten rechtstreeks doorgaan naar een van de Nijmeegse bridgeclubs. Waar dat exact aan ligt weten wij niet. Zaken die zeker meespelen is de onzekerheid van de cursist, het idee dat het er op een club streng aan toe gaat, dat al die mensen daar veel beter en sneller spelen, speelt zeker mee.

Verder na de bridgeles

nederlandse-bridge-bondBetsy en ik willen vanuit Bridgelesnijmegen een ‘opstap’, of passage club oprichten die aangesloten is/wordt bij de Bridgebond.
Een club voor ex-leerlingen uit het district Nijmegen waar ze kunnen wennen aan het speeltempo, de klok, de arbiter etc.
Een club waar alleen starters lid van zijn maar die wel is aangesloten bij de Nederlandse bridgebond.
Een club waar de clubavond begint met 30 minuten les, uitwerking van een probleem van de week ervoor, verdieping van de  club-regels etc.
Een club waar je maximaal 3 jaar lid van mag zijn of tot het moment dat je 500 meesterpunten hebt gehaald. Dan ‘moet’ je verder naar een ‘gewone’ club. Maar tegen die tijd voel jij je zeker, kun je het aan.
We zijn nog op zoek naar een locatie.
We willen in september definitief van start gaan en wel op de donderdagavond.
Na afsluiting van ‘Iedereen kan bridgen’, (vanaf 3 maart) gaan we ‘proefdraaien’ op de maandagavond op de huidige locatie Panovenlaan 1 gebouw 11

Heb je interesse laat het ons weten, reageer.

 

Reacties

 1. Marjo van Berk says:

  Dag Huub en Betsy,

  Ik vind het een heel goed aanbod en doe graag mee aan het vervolg zoals jullie dit voorstellen..
  Allereerst omdat ik het bitterhard nodig heb, maar ook omdat ik het gezellig vind.

  Fijn weekend en tot maandagavond, met groet van Marjo.

 2. Huub Hilgers says:

  Marjo
  Bedankt voor jouw compliment (goede aanbod) Mooi dat je je bridgeles ook gezellig vindt.
  We streven naar een evenwicht tussen ontspanning en inspanning, een leuke en actieve leer omgeving.