Wijze(R) van start met het speelplan

Op maandag avond 17 maart is de officieuze start van Passage Club Wijzer(R).

Op de Panovenlaan (gebouw 11) gaan we van stat met een groep van 20 (ex)cursisten. Een gedeelte van hen heeft de cursus ‘Iedereen kan bridgen” van Berry Westra bij Bridgelesnijmegen gevolgd. Een andere groep is bijna klaar met boekje 2 van Bridge in een Flits en een paar mensen hebben in een eerder stadium les gehad van Ad de Bever en Huub Hilgers. Zij hebben onderling wel gekaart maar de overstap naar een ‘echte’ bridgeclub was nog groot. Vandaar Wijze(R), de bridgeclub voor beginners, Daar kun je in een veilige omgeving wennen aan de snelheid van spelen, leer je score formuliertjes in te vullen, omgaan met de regels, de bridge-etiquette .

In de boekenshop van de bridgebond staat een boekje getiteld Bridgeclub aangenaam. Cover_Bridgeclub__Aangenaam
Citaat: De eerste en belangrijkste stap heb je gezet: je hebt leren bridgen. De meest voor de hand liggende tweede stap is richting bridgeclub. Pas dan leer je creatief om te gaan met de geleerde basisregels en houd je die vast. Veel net begonnen bridgers hebben echter grote moeite om van de veilige cursusruimte of huiskamer over te stappen naar een ruimte waarin alleen ervaren bridgers rondlopen. Deze net zo begrijpelijke als onterechte weerstand verlagen we met dit boekje. We kijken niet alleen naar wát je van een bridgeclub mag verwachten, maar vooral hóé je met bepaalde wellicht nu nog gevreesde situaties met heel veel plezier kunt omgaan. Bridgen is spelen met speelkaarten, maar vooral intensief omgaan met mensen. Lid zijn van een bridgeclub betekent daardoor een flinke toevoer aan nieuwe aangename kennissen en vrienden. Clubbridge, de meest ideale combinatie van spel en mens!

We gaan met z’n allen Bridge kilometers maken, wennen aan de (ongeschreven) regels van het clubbridge.
We beginnen met met maken van een speelplan. We gaan uitgebreid oefenen: in tweetallen spellen bieden en vervolgens met z’n tweeën maken van een passend speelplan.
Het speelplan vormt de basis van bridge met plezier. Heb je het speelplan ‘in de vingers, is het een gewoonte geworden om een speelplan te maken dan krijg je steeds meer overzicht op het spel. Je weet waar je aan toe bent, handelt volgens plan. Dan kan het wel eens zo zijn dat jouw plan (nog) niet helemaal goed is  maar daar kun je dan aan werken 🙂

 

 

Reacties

 1. Angelique van Hezewijk says:

  Voor de cursus van 17 maart a.s. wil ik me inschrijven en tevens voor de te starten
  cursus sept. a.s. in cafe Groenewoud! Ik zal mij maandagavond met Mieke van der Laan en
  Wil Scholten melden aan de Panovenlaan 1 Nijmegen gebouw 11.

  • Huub Hilgers says:

   Angelique, leuk dat je aan wilt sluiten jij en jouw vriendinnen zijn van harte welkom
   tot morgen

 2. Leo Adler says:

  Ik wil graag komen voor de cursus in café Groenewoud op de donderdagavond.
  Kunt u mij laten weten of dit kan en hoe laat het begint?
  Groet,
  Leo Adler

  • Huub Hilgers says:

   Leo,
   Je bent van harte welkom.
   Je kunt 2 avonden komen kijken, meespelen en dan beslissen of je lid wordt of niet.
   WijzeR is een club. Om lid te worden, mee te doen, hoef je er geen (vaste) partner te hebben.
   We geven elke avond les en spelen een aantal geselecteerde spellen. Daarnaast maken we vertrouwd met de ins en outs van het bridge, de bridgeclub.
   Vul het inschrijfformulier op de site https://www.bridgelesnijmegen.nl/inschrijven in en we rekenen de donderdag daaropvolgend op jouw komst.